Nationale Opera & Ballet driemaal genomineerd voor theaterafficheprijs

Persbericht

NATIONALE OPERA EN BALLET DRIEMAAL GENOMINEERD VOOR THEATERAFFICHEPRIJS

Drie affiches van De Nationale Opera & Het Nationale Ballet zijn genomineerd voor een MullerVisual Theaterafficheprijs. De affiches voor producties Cool Britannia van Het Nationale Ballet en Benvenuto Cellini van De Nationale Opera zijn genomineerd voor de Theaterafficheprijs 2014/2015. Arabella van De Nationale Opera is genomineerd voor de Theaterafficheprijs 2013/2014. Alle drie de genomineerde affiches zijn ontworpen door Lesley Moore en gefotografeerd door Petrovsky & Ramone. De winnaars worden bekendgemaakt op woensdag 11 november tijdens de bijeenkomst Design for Function in de Universiteit van Amsterdam.

Theaterafficheprijs

De Theaterafficheprijs was een initiatief van Theater Instituut Nederland. Na een korte onderbreking is de prijs nieuw leven ingeblazen door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, waar de grootste theatercollectie van Nederland wordt beheerd.

Op 11 november wordt de winnaar van de Theaterafficheprijs voor de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 bekendgemaakt. Uit 258 inzendingen heeft een vakjury affiches 14 affiches geselecteerd als kanshebbers voor de Theaterafficheprijs. Voor alle genomineerde affiches klik hier.

In 2013 won Het Nationale Ballet de Theaterafficheprijs 2012/2013 voor de productie Corps, een ontwerp van Martin Pyper, gefotografeerd door Erwin Olaf.

Lesley Moore

Het Amsterdamse bureau Lesley Moore ontwikkelde in 2014 de nieuwe huisstijl en vormgeving voor Nationale Opera & Ballet. Zij ontwierpen eerder onder meer de nieuwe identiteit voor het Centraal Museum te Utrecht, waarmee zij winnaar werden van de Dutch Design Award – Graphic design 2012.

Petrovsky & Ramone

Fotografenduo Petrovsky & Ramone maken sinds 2014 de campagnebeelden voor Nationale Opera & Ballet. Naast fotografie maken Petrovsky & Ramone ook trailers voor de producties. Petrovsky & Ramone hebben - sinds hun start in 2005 - editorials geschoten voor vele nationale en internationale bladen.