Aanpak illegale prostitutie nagelsalons en spa's

29 oktober 2015

Na succesvol te hebben gepleit voor een hardere aanpak van illegale prostitutie in Chinese massagesalons zet het CDA haar strijd nu voort naar nagelstudio's, en healthspa's. Ook hier blijkt geregeld illegaal seksuele handelingen te worden aangeboden.

Naast massagesalons wil het CDA dat ook andere verborgen seksinstellingen zoals nagelstudio's en spa's vaker en strenger worden gecontroleerd en direct worden gesloten wanneer er illegale prostitutie wordt geconstateerd. `'Wanneer we uitbuiting van vrouwen tegen willen gaan moeten we ons niet alleen focussen op de gelegaliseerde sector maar vooral ook op de illegale bordelen die middels een dekmantel onder de radar opereren'', aldus CDA-fractievoorzitter Danielle Koster. `'Bij mij roept het vraagtekens op wanneer een nagelsalon om 23.00 uur nog open is en er veel mannen naar binnen gaan.''

In november 2014 bepleitte het CDA een definitieve sluiting voor massagesalons, waarin illegale prostitutie wordt geconstateerd. Burgemeester van Aartsen ging toen direct aan de slag met dit voorstel van het CDA. Deze ochtend praat de Haagse gemeenteraad over het veiligheidsbeleid in Den Haag.