Geslaagde wereldrecord poging bijbel lezen

PERSBERICHT

Het wereldrecord Non-Stop Bijbellezen heeft 7000 euro opgeleverdvoor Serious Request. Het doel dit jaar is jongeren een kans bieden op persoonlijke ontwikkeling. Met dit prachtige bedrag kunnen veel jongeren worden geholpen.

Na een kort ochtend gebed startte op zaterdag 24 oktober om 10:00 tien kinderen van de Benjaminschool uit Brunssum met ieder 10 minuten lezen van de non-stop Bijbellezing in de Savelbergkapel aan de Gasthuisstraat in Heerlen. Aanvankelijk waren er onvoldoende aanmeldingen, namelijk voor maar 63 uur. Er was minimaal 87 uur nodig om de bijbel van kaft tot kaft uit te lezen, dat was een schatting maar doordat er een nieuwe vertaling werd gebruikt, de Bijbel in Gewone Taal, was het onduidelijk of die schatting klopte.

In de loop van die eerste dag ontstond er al veel enthousiasme en dynamiek. Christenen noemen dat Gods Geest. Na een oproep in de Tempspleinkerk door Ds van Es meldde zich zondagmiddag een groepje nachtvrijwilligers aan. Tussen vier en acht werd die groep uitgebreid tot de noodzakelijke minimaal 6 aanwezigen, zodat het gat tussen maandagnacht 24:00 en dinsdag 14:00 werd overbrugd. Maar omdat de schatting niet klopte met de vertaling moest er zeker 5 uur extra worden gelezen. Met veel extra enthousiaste lezers werd de tijd tot woensdagmorgen 3:09 overbrugd. Het aansluitende nachtgebed werd nog door 12 mensen meegemaakt, met aller ogen gericht op de paaskaars, terwijl Psalm 27 zong: 'Mijn licht, mijn heil is Hij mijn God en Here'.

Per minuut werd door de lezers minstens 1 euro gesponsord. Het streefbedrag na maximaal 97 uur lezen (we wisten immers niet hoe lang deze vertaling zou vergen en hoe snel iedereen zou lezen) was 5820 euro. Dat bedrag leek op maandag al zeker met de onder deze voorwaarde 'verkochte' 65 uren. Op dit moment staat het eindbedrag op ruim 7000 euro. Daarmee waren door sponsoren ook al 'betaald' de spontaan gelezen gaten en uitloop tot het einde, openbaring 22:21 'Ik wens jullie toe dat de Heer Jezus Christus goed voor jullie is'. Lezers uit minstens 10 verschillende kerkgenootschappen deden er aan mee. De enige nog in het oude klooster wonende zuster, Liesbeth, die ook twee keer las, uitte zich na afloop als volgt: 'mij trof hoe sommige mensen voorlazen, met hun hele lichaam. Hoe rijk is toch de bijbel. Die geeft veel troost en bemoediging. Graag wil ik iedereen bedanken voor de geweldige organisatie, hoe ieder zich in alle rust zich kon voorbereiden en gestuurd werd wanneer je mocht lezen. Het deed mij ook veel hoe het woord van de Heer tot mij kwam vanuit onze voormalige kapel, waar zoveel uit de bijbel is gelezen.'

In de ontmoetingsruimte werd na afloop met elkaar gepraat. Dat werd als een warm bad ervaren en het is vast niet te veel gezegd dat door die gesprekken nieuwe vriendschappen ontstaan. De complete lezing, inclusief ochtend- en nachtgebed, is digitaal opgenomen.

De Raad van Kerken Parkstad heeft als voorbereiding op Serious Request van dit jaar besloten een tiental projecten te lanceren, om te laten merken dat de kerken er nog altijd zijn en klaar staan om goede doelen te steunen. Dit was er een van. Zie voor meer informatie de website Raadvankerkenparkstad.nl of op facebook Serious Request Kerken Parkstad.