Drents initiatief realiseert grote innovatie in het kleuteronderwijs

donderdag 29 oktober 2015 14:20 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Dorr voor Onderwijs

Dat innovatie in het kleuteronderwijs hard nodig was, bewijst de Drentse onderneming DORR. Het systeem wat de ontwikkeling van kleuters volgt hanteerde voorheen een papieren versie, maar afgelopen jaar zijn maar liefst 260 basisscholen succesvol ingestapt met 'DorrDigi'.

Deze innovatieve software van DORR maakt het mogelijk om de ontwikkeling van kleuters nauwlettend te observeren, te registreren en te rapporteren. Op deze manier kunnen docenten binnen het kleuteronderwijs hun leermethodes aan laten sluiten bij de belangstelling van het kind.

De ingevoerde observaties worden op een mooie, overzichtelijke digitale leerlingkaart getoond, die uitstekend gebruikt kan worden als leidraad bij oudergesprekken. Omdat leraren hun eigen invulling kunnen geven aan de uitvoering van DORR, is het systeem op iedere school te integreren.

Tijdens de Nederlandse Onderwijs Tentoonstelling (NOT) werd er dusdanig veel over het innovatieve DORR gesproken, dat het programma LifestyleXperience van RTL 4 besloot een uitzending hieraan te wijden. Op 1 november om 14:20 zendt RTL 4 de aflevering uit, waarin te zien is hoe het DORR systeem gehanteerd wordt op de Daltonschool in Ees.

Ontwikkelaar en kleuterjuf Hetty Timmer uit Borger wil het bedrijf graag verder uitbouwen. Om dit te realiseren is er een stichting opgericht en kan iedereen het kleuteronderwijs verder versterken door een bijdrage te doen via crowdfunding. Meer informatie hierover is beschikbaar via www.StichtingVriendenvanDorr.nl of www.dorr-onderwijs.nl