Stenden gaat partnerschap aan met University of Derby

donderdag 29 oktober 2015

Studieaanbod uitgebreid met dubbele masters degree in Hotel- en Toerismeonderwijs. Stenden Hogeschool heeft een unieke internationale samenwerking toegevoegd aan haar masterprogramma's door het tekenen van een samenwerkingscontract met de University of Derby in Groot-Brittannie. Studenten vanuit de hele wereld kunnen zich nu inschrijven voor een dubbele masters degree bij Stenden en binnen 14 maanden afstuderen met maar liefst twee Master degrees. Studenten studeren af met zowel een Britse Master of Science graad als een Nederlandse Master of Arts (MA) graad in International Hospitality and Service Management of International Leisure & Tourism Studies. Beide masterprogramma's zijn geaccrediteerd met een uitstekende score door zowel de nederlands-vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) als door de Universiteit van Derby. Dit maakt de twee masters de beste in hun branche.

Oneindige mogelijkheden voor studenten

Craig Thompson, Head of School van Stenden Hotel Management School: "Al meer dan 20 jaar biedt Stenden Hogeschool masterprogramma's aan op het gebied van toerisme en hospitality. De samenwerking met deze vooruitstrevende universiteit op het gebied van hospitality is voor ons dan ook een mijlpaal. Ik ben ervan overtuigd dat studenten zullen profiteren van deze uitstekende programma's en dat deze opleidingen voor onderscheiding zullen zorgen op de competitieve arbeidsmarkt. De samenwerking heeft ook voordelen op andere gebieden; studenten- en docentenuitwisseling, gezamenlijke onderzoeksprojecten en een basis voor meer gezamenlijke studieprogramma's in de toekomst".

Stevige basis en individuele specialisaties

Een van de studenten die de vruchten plukt van deze nieuwe samenwerking is de Britse Andy Heyes. Andy is net begonnen met zijn studieprogramma bij Stenden. Dit betekent dat hij straks twee Master titels op zak heeft na een succesvolle afronding van zijn studie. Hij is er duidelijk erg blij mee: "Op dit moment is mijn eigen loopbaanontwikkeling mijn leven. Ik ben gepassioneerd in wat ik doe. Het master programma daagt mijn mentale mogelijkheden uit in de ruimste zin van het woord, hetgeen mij kritisch en analytisch maakt. Ik weet exact wat mijn sterke en zwakkere punten zijn. Ik word blootgesteld aan nieuwe situaties die ik inspirerend vind waardoor ik een betere student en uiteindelijk manager word". Het basisgedeelte van de masterprogramma's biedt een stevige basis met een internationale orientatie en wordt aangevuld met specialisatiemogelijkheden waaronder Evenementen Management, Ondernemerschap en Onderzoeksprojecten. Andy vervolgt: "De modules geven mij een fantastisch inzicht hoe het er in het echte bedrijfsleven aan toe gaat. Van financien tot personeel en organisatie, marketing en duurzaamheid. Elk moduul is aangepast op de zakelijke principes die binnen de huidige branche gelden. Dit betekent dat op het moment dat ik ben afgestudeerd, ik weet waar ik het over heb... en zaken ga doen!".

Maximaliseren van inzetbaarheid van afgestudeerden

De dubbele master biedt studenten kansen op onderscheidende, leerzame ervaringen. Allen met een internationaal perspectief wat de kans op een baan in de wereldwijde markt vergroot door alumni in staat te stellen om boven het maaiveld uit te steken.

Real World Learning

De dubbele graad bevat een tweeweekse excursie naar Groot-Brittannie, waardoor studenten de kans krijgen om in twee landen in contact te komen met het werkveld en medestudenten. Uniek is de mogelijkheid om Real World Experience op te doen in het Stenden Hotel. Een commercieel 4* hotel binnen Stenden Hogeschool. Tot slot kan een internationale postgraduate stage worden gevolgd om carrieremogelijkheden verder te vergroten.