Trending: CDA en PVV willen af van zomer- en wintertijd

Als je nog steeds last hebt van het feit dat dit weekend de klok een uur terug is gedraaid, dan gloort er hoop aan de horizon. Steeds meer politieke partijen willen een einde aan de winter- en zomertijd en het hele jaar dezelfde tijd aanhouden. Zowel de CDA als de PVV Europarlementariers willen een einde aan het tweejaarlijks gedraai met de klok.

De regeling verstoort volgens de politici de biologische klok te veel. En niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren. Zo hebben kippen, koeien en andere dieren hebben volgens CDA politica Annie Schrijer-Pierik te lijden onder het "volledig zoek raken van het bioritme".

Ook de PVV in Europa wil van de wintertijd af. "Maar liefst de helft van alle mensen kampt met problemen door het verzetten van de klok naar wintertijd. Het verstoort ons bioritme en heeft depressiviteit, slaapproblemen en vermoeidheid tot gevolg", stelt EU-parlementarier Olaf Stuger. Volgens hem leidt de regeling bovendien tot "aantoonbaar meer ongelukken in het verkeer en meer ziekteverzuim". "Zomertijd maakt mensen juist gelukkiger, vrolijker en productiever."

De wintertijd kwam vandaag aan de orde in het Europees Parlement in Straatsburg. De Europese Commissie wil de regeling echter niet meteen afschaffen, maar is bereid na te denken over de kwestie.

Facebook maakt einde aan irritante spelletjesuitnodigingen

Word je ook gek van alle Candy Crush of FarmVille uitnodigingen op Facebook? Je bent niet de enige. En daarom is Facebook op zoek naar een manier om een einde te maken aan de irritante spelletjesverzoeken. Dat maakte Mark Zuckerberg vandaag bekend tijdens een vragensessie in India. Hoe Facebook dit gaat doen vertelde hij er niet bij.

Zuckerberg noemde de meldingen voor spelletjes 'outdated', maar gaf toe dat het helemaal laten verdwijnen van deze optie aanvankelijk niet hoog op het prioriteitenlijstje van Facebook stond. Aangezien veel gebruikers zich ergeren aan de eindeloze stroom uitnodigingen beloofde Zuckerberg er toch iets aan te gaan doen. Bij de bijeenkomst in Dehli waar hij sprak, bleek uit een poll dat gebruikers het liefst zouden zien dat de notificaties over spelletjes verdwijnen.

Facebook maakt overigens weinig winst met de spelletjes, schrijft Wall Street Journal. De echte winst zou Facebook halen uit advertenties.

Adele enorme hit onder YouTube coverartiesten

Adele heeft een absoluut YouTube record met haar nieuwe single `Hello' die in minder dan een week tijd al meer dan 129 miljoen keer bekeken is. Maar het liedje is ook enorm populair onder de vele YouTube coverartiesten. Het nummer wordt veelvuldig gekopieerd en ook die uitvoerinegn worden op hun beurt weer veel bekeken. Die van Leroy Sanches heeft in 2 dagen tijd meer dan 800.000 views gehaald.

Maar ze halen het niet bij de echte. Vooral het veevuldig gebruik van de autotune stemvervorming die de jonge artiesten blijkbaar nodig hebben is opvallend.

Minister-President Rutte gasthoofdredacteur Margriet

Ja, hij heeft het heel erg druk, maar dit verzoek kon Rutte naar eigen zeggen niet weigeren. "Er zijn honderd redenen om op allerlei verzoeken 'nee' te zeggen, want het is altijd heel druk. Maar Margriet is zo'n instituut, zo'n groot merk, we hadden 'm vroeger thuis ook al, dus ik dacht: we zeggen ja!"

En daarom is hij gasthoofdredacteur van het nieuwe nummer dat vanaf morgen (vrijdag) in de winkel ligt. Wie heel veel ingewikkelde politieke visies verwacht komt bedrogen uit, gezien de passages die op Twitter worden gedeeld. Op Blendle is het nummer namelijk al te lezen.

Hij gaat weliswaar even in op de vluchtelingenproblematiek, maar we leren onze premier vooral prive ook wat beter kennen. Zo houdt hij ervan om in Den Haag coffee to go te kopen. "Mijn favoriet is cappuccino zonder suiker. En dan lopend op straat opdrinken net als een echte Amerikaan."

Ook waarschuwt de Minister-President ons voor drop: "als het er ligt kan ik er niet vanaf blijven. Maar het is natuurlijk niet goed voor je bloeddruk. En je word er dik van. Dus lezers: niet teveel drop eten. Mijn advies: zorg dat er altijd fruit in de buurt ligt voor de lekkere trek."