Lattiz biedt oplossing voor horeca melkschuim 'uitdaging'

donderdag 29 oktober 2015 16:00 Binnenland

Dit is een origineel bericht van FrieslandCampina Lattiz

FrieslandCampina Lattiz levert altijd en snel perfect melkschuim

Amersfoort 29 oktober - FrieslandCampina introduceert Lattiz, een melkschuimmachine met de belofte van kwalitatief goed melkschuim, in een mum van tijd gemaakt. In Nederland is in de loop der jaren een heuse koffiecultuur ontstaan. In het verleden dronken we onze koffie zwart, inmiddels hebben melkkoffies een opmars gemaakt. Ruim een derde van de in Nederland bestelde koffies is een cappuccino of latte macchiato. Daarin is kwaliteitskoffie essentieel, maar met goed melkschuim staat of valt het resultaat. Lattiz maakt het mogelijk om binnen enkele seconden een cappuccino, met melkschuim van constante barista kwaliteit te serveren.

Voor de ontwikkeling van Lattiz werkte FrieslandCampina nauw samen met specialisten in de markt, koffiebranders- en machinedealers.

Margrethe Jonkman, Corporate Director Research & Development: 'De uitdaging voor de horeca ondernemer om optimale kwaliteit te combineren met snelheid, was voor ons de reden om een machine te ontwikkelen die een hoge kwaliteit melkschuim combineert met een hoge kwantiteit. Met Lattiz kan elke horecamedewerker of barista een goede cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd maken. En dat met een snelheid van zes koppen per minuut. Daarnaast is er geen contact tussen machine en melkproduct, wat een optimale hygiene garandeert."

Compact, robuust en energiezuinig

De eenvoud zit niet alleen in het gebruik, maar ook in het design van het systeem. Het strakke uiterlijk van de Lattiz is compact en robuust vormgegeven met slechts zes knoppen. Het apparaat heeft een AAA energielabel.

Hygienisch bag-in-box systeem

Lattiz blijft met het bag-in-box systeem, dat voldoende inhoud heeft voor het maken van 140 cappuccino's, zeven dagen ongekoeld houdbaar in de machine. Doordat er geen contact is tussen het product en de machine, is de hygiene gegarandeerd en is er geen extra schoonmaakwerk. Lattiz beschikt bovendien over de ideale samenstelling van eiwit en vet voor een constante hoogwaardige barista-kwaliteit.

Over Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld.

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azie en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingredienten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen met in totaal ruim 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeorienteerde business groups: Consumer Products Europe, Middle East & Africa; Consumer Products Asia; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivel-cooeperatie FrieslandCampina U.A., met ruim 19.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en Belgie een van de grootste zuivelcooeperaties in de wereld. Kijk voor informatie op: www.frieslandcampina.com.