Foto-expositie `Zelfstandig in Uitgeest' in gemeentehuis


[IMG]

Een vierluik van Uitgeester winkeliers, van fotografe Yvonne Mul.

donderdag, 29 oktober 2015 Geopend 28 oktober

Wethouder Wil Spaanderman opent woensdagavond 28 oktober om 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis de foto-expositie `Zelfstandig in Uitgeest' van de Uitgeester fotografe Yvonne Mul. De expositie is daar te bekijken tot en met 18 december 2015.

Blijft Uitgeest wel of niet zelfstandig? Deze discussie inspireerde fotograaf Yvonne Mul uit Uitgeest in 2014 tot het maken van haar fotoserie `Zelfstandig in Uitgeest'.

Yvonne portretteerde en interviewde veertien winkeliers uit Uitgeest. Zelfstandige ondernemers die hier - soms al generaties lang - werken en wonen.

De fotografe heeft in de nabewerking gekozen voor een ingetogen sfeer. Niet te veel kleur en een wat donkere omlijsting. De winkelier staat centraal. De foto's zijn afgedrukt op canvaspanelen en hebben een afmeting van 60 x 60 cm.

De bijbehorende interviews zijn gebundeld in een map, die tijdens de expositie in het gemeentehuis is in te kijken.

Yvonne Mul is na het volgen van de Fotovakschool, Fotogram en diverse fotografieworkshops, sinds 1 januari 2011 officieel fotograaf in Uitgeest. Meer informatie: www.yvonnemulfotografie.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------