65-plussers starten met een beweegprogramma


Zaterdag 31 oktober vond in sportzaal Waldervaart een fitheidstest plaats vanuit het project Vitaal Schagen, waar 65 tot 75- jarigen uit de wijken Muggenburg en Waldervaart zich voor konden aanmelden. Na de test heeft met iedere deelnemer individueel een adviesgesprek plaatsgevonden waarin de
testscores zijn besproken. Iedere deelnemer kreeg de keuze om zich aan te melden voor het beweegprogramma of werd doorverwezen naar het reguliere beweegaanbod in Schagen en omstreken.

Voor mensen die niet hebben deelgenomen aan de fitheidstest maar wel geinteresseerd zijn in het beweegprogramma, is het ook mogelijk zich hiervoor aan te melden.

Vitaal Schagen is een combinatie van de programma's GALM en GALM+. Het project richt zich op mensen die onvoldoende bewegen. Bij het GALM-programma maken de deelnemers wekelijks kennis met verschillende vormen van bewegen, sport en spel. Bijvoorbeeld badminton, fithockey, conditiecircuit,
bewegen op muziek, bal- en andere spelen. Dit programma start met een introductieprogramma van 12 weken, waarna men kan doorstromen naar het vervolgprogramma. Het GALM+ programma biedt de deelnemers laagdrempelige beweegactiviteiten aan (ook op de stoel) die de deelnemers in hun eigen tempo en
binnen hun eigen mogelijkheden kunnen doen. Hierbij is extra aandacht voor weerbaarheid en het leggen van contacten en het weer vitaler in het leven staan. Ook dit programma start met een introductieprogramma van 12 weken.

GALM

Maandag van 10.00 uur tot 11.00 uur Groeneweghal
Maandag van 13.30 uur tot 14.30 uur Groeneweghal
Dinsdag 16.00 uur tot 17.00 uur Sportzaal Waldervaart
Donderdag 14.45 uur tot 15.45 uur Gymzaal van basisschool de Rank
Zaterdag van 9.00 uur tot 10.00 uur Sportzaal Waldervaart

Na de beweegles wordt er vrijblijvend koffie/thee gedronken.

GALM+

Woensdag 9:30 uur tot 11.00 uur De Blokhut (Loet 10)
Woensdag 10:30 uur tot 12.00 uur De Blokhut (Loet 10)

Na de beweegles wordt er koffie/thee gedronken en krijgen de deelnemers regelmatig voorlichting over diverse onderwerpen van verschillende organisaties. Deelnamekosten van de programma's zijn drie `a vier euro per les.

Gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo uit Schagen is gestart met het bewegingsstimuleringsproject `Vitaal Schagen'. In samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen wordt dit project uitgevoerd.

Aanmelden voor het beweegprogramma of meer informatie? Neem contact op met Iris van Paridon van Sportservice Schagen. Telefoon: (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.