Standpunt KNAW inzake plagiaat winnaar KNAW Onderwijsprijs 2013 -- K..


30 oktober 2015

Recent is een van de winnaars van de KNAW Onderwijsprijs 2013, Geerlof de Mooij, betrapt op fraude tijdens zijn stage bij de Volkskrant. De KNAW betreurt dit ten zeerste.

De KNAW neemt schending van wetenschappelijke integriteit en plagiaat hoog op. Wat betreft de KNAW Onderwijsprijs zijn de deelnemende scholen verantwoordelijk voor de controle van de profielwerkstukken op schending van de wetenschappelijke integriteit en plagiaat (zie de algemene voorwaarden
van de KNAW Onderwijsprijs).

Inmiddels heeft de KNAW contact opgenomen met de school die het profielwerkstuk heeft ingezonden, het Driestar College in Gouda. Het Driestar College meldt dat het het profielwerkstuk destijds gecheckt heeft op plagiaat middels de toen beschikbare software. Ook hebben de begeleidende docenten
extra aandacht besteed aan de bronvermelding, juist omdat het profielwerkstuk zo indrukwekkend was. De school heeft gisteren een nieuwe plagiaatscan uitgevoerd met hetzelfde resultaat.

Zolang nieuwe informatie daar geen aanleiding toe geeft, ziet de KNAW geen reden om de beoordeling van het profielwerkstuk te heroverwegen.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van nieuws en activiteiten van de KNAW en meld u aan voor onze agendaladder of volg ons via Twitter of Facebook.

Deel dit artikel Facebook Twitter LinkedIn