Gemeente Winsum | Steunpunt Mantelzorg Winsum nodigt mantelzorgers u..


Gepubliceerd op: 30 oktober 2015

Naar schatting zorgt een kwart van de Nederlandse bevolking langdurig, vaak intensief, voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. U bent een van hen!

Om de waardering uit te spreken voor u en al die andere mensen wordt jaarlijks de landelijke Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Dit jaar met als thema: "Laat je zien"

"Laat je zien"

... staat voor de persoon achter de mantelzorger, dat je gezien mag worden in deze specifieke rol die je vervult, dat je daarvoor erkenning krijgt en dat de omgeving jou als mantelzorger waardeert. "De omgeving" dat zijn andere familieleden, vrienden, buren, maar ook de gemeente, SWD. Je kunt
hen om steun vragen als dat nodig is. Jij mag er zijn, dus laat jezelf zien!

Ook voor professionals waarmee u te maken hebt is het fijn als u zich laat zien. Bij de huisarts, het ziekenhuis, bij het Steunpunt Mantelzorg Winsum, bij de gemeente etc. De Dag van de Mantelzorg is bedoeld om u even in het licht te zetten.

Bent u mantelzorger, zorgt u voor een dierbare en woont u in de gemeente Winsum, maar bent u niet bekend bij het Steunpunt Mantelzorg Winsum?
"Laat je zien", leg contact met het Steunpunt en ........ geef u op voor de dag van de mantelzorg.

Opgave is wel verplicht! Dit kan bij:
SWD, Ria Maring, email: r.maring@s-w-d.nl of tel: 06-48874340. Opgave graag voor 3 november.

Datum : 11 november 2015
Locatie : Kerk Klein Wetsinge, Valgeweg 12 te Wetsinge

Programma:

1. Opening door wethouder Marc Verschuren van de gemeente Winsum
2. Erik van Dort van Stichting Vertellus
Erik van Dort van Stichting Vertellus gaat drie verhalen vertellen (sprookjes) onder begeleiding van klassieke muziek. Erik draagt de mantelzorgers een warm hart toe en neemt de moeite om deze morgen voor u vrij te maken.
3. Gezamenlijke lunch.