Buurtsportcoaches brengen de jeugd in beweging


Sinds vorig jaar oktober heeft Hilversum een aantal buurtsportcoaches, die de gemeente ondersteunen in het creeren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners.

Zij doen dat samen met de Hilversumse sport- en beweegaanbieders en het onderwijs, kinderopvang, welzijnsorganisaties, wijkgerichte samenwerkingsverbanden en zorginstellingen.

De buurtsportcoaches voor kinderen en jongeren zijn in dienst bij Bink Kinderopvang. Ook dit schooljaar gaan de buurtsportcoaches de Hilversumse wijken in om de jeugd te laten zien hoe leuk sporten en bewegen is. In Hilversum Oost vonden ze bijvoorbeeld een sportcentrum bereid om op de
woensdagmiddagen `sportlessen' aan te bieden aan basisschoolleerlingen uit de buurt, waarbij de kinderen de keuze hadden uit o.a. dance, bootcamp en spinning.

Uitbreiding buurtsportcoach-team Bink

In september is het team buurtsportcoaches van Bink uitgebreid. De buurtsportcoach van de wijk Oost gaat wekelijkse sportactiviteiten organiseren en cooerdineren op het Davy Klaassen Cruijff Court. De buurtsportcoach van de wijk Zuidwest gaat nieuwe beweegactiviteiten opzetten voor peuters en
ouders, en er is een nieuwe buurtsportcoach aangesteld voor de wijk Zuidoost.

Wilt u in contact komen met een buurtsportcoach klik dan hier voor meer informatie.