College van B&W brengt werkbezoek aan AS Watson Health & Beauty Bene..


Het college van B&W heeft op 27 oktober jl. een werkbezoek gebracht aan het hoofdkantoor van AS Watson Health & Beauty Benelux in Renswoude dat onderdeel is van de AS Watson Group, een van 's wereld grootste retailers op het gebied van health, beauty en lifestyle. Bij het hoofdkantoor van AS
Watson Benelux in Renswoude werken 750 mensen.

Wereldwijd heeft de AS Watson Group 11.700 winkels, 13 winkelmerken en 110.000 medewerkers. Bij AS Watson Health & Beauty Benelux horen bekende winkels als Kruidvat, Trekpleisters en ICI Paris XL.

Renswoude

Het hoofdkantoor van AS Watson Health & Beauty Benelux is gevestigd aan de Nijborg. Hier zijn naast het management alle ondersteunende afdelingen, zoals inkoop, marketing, personeelszaken, ICT, vastgoed en financien gevestigd.

Het college van B&W werd tijdens het werkbezoek rondgeleid en geinformeerd over waar AS Watson Benelux op dit moment mee bezig is. Onlangs werd - met 12.000 collega's uit de Benelux - het 40-jarig jubileum gevierd en werd de 1100^ste winkel geopend in Scheveningen. Recent nam AS Watson alle 50
filialen van Dirckx over en verbouwde deze tot 35 Kruidvat- en 17 Trekpleisterfilialen. Het bedrijf richt zich ook op de digitale markt: recent werd een website met 11.000 online artikelen in Belgie geopend.

Participatiewet

Het college van B&W kreeg ook informatie over hoe AS Watson Benelux uitvoering geeft aan de Participatiewet waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan regulier werk worden geholpen. Dat krijgt bij AS Watson Benelux niet alleen zijn beslag in het distributiecentrum in Heteren
(waar zo'n 15 plekken voor dit doel zijn gereserveerd), maar ook in de winkels in het land waar zo'n 40 `a 50 mensen uit deze doelgroep een werkplek hebben gevonden.

Parkeerdruk

AS Watson Benelux is momenteel bezig om het naastgelegen pand van Modiform te renoveren. Hierdoor ontstaat wellicht ook de mogelijkheid om de parkeerfaciliteiten voor het hoofdkantoor aan Nijborg uit te breiden omdat de afgelopen jaren in toenemende mate sprake is van parkeerdruk.