Tweede editie Jeugdmasters op 29 december


Tijdens de laatste Masters werd een eerste succesvolle editie van de Jeugdmasters gespeeld. Op dinsdag 29 december 2015 strijden de 12 beste meisjes en jongens om de titel Jeugdmaster 2015. Het Masterstoernooi voor de jeugd vormt de eerste dag van het driedaagse evenement.

De editie van 2015 kent een aantal aanpassingen ten opzichte van de eerste Jeugdmasters. Het toernooi wordt gespeeld over een gehele dag en alle wedstrijden zijn beste of five. Daarnaast zijn alle jeugdspelers die direct zijn geplaatst voor de Masters verplicht deel te nemen aan de
Jeugdmasters. De nummers een en twee bij zowel de meisjes als jongens plaatsen zich voor de eerste ronde van de Masters.

Voor iedere jeugdspeler die vanuit de Masters in actie komt tijdens de Jeugdmasters komt een extra kwalificatieplaats vrij. Op deze manier kan een speler die voor de Masters is geplaatst maar niet eerste of tweede wordt, alsnog zijn of haar plaats in de Masters veilig stellen. De plaatsing van
de speler die verplicht moet deelnemen aan de Jeugdmasters blijft behouden, iemand die dus direct was geplaatst voor de tweede ronde en zich kwalificeert via de Jeugdmasters is ook dan direct geplaatst voor de tweede ronde.

De lijst van 12 beste meisjes en jongens wordt bepaald op basis van de punten op de jeugdranglijst die na het A-toernooi in Tilburg verschijnt. De top 12 zal een combinatie zijn van junioren en kadetten.