Met een goed idee doen meer mensen mee


tekening van handen die een tekstballon omhooghouden

De gemeente wil stimuleren dat iedereen zo veel mogelijk kan blijven meedoen in de samenleving. Er is geld beschikbaar voor nieuwe ideeen. Inwoners en organisaties kunnen hiervoor een aanvraag indienen.

Er zijn voorwaarden gesteld aan de aanvraag. In ieder geval moet het idee mensen helpen om de zelfstandigheid te houden of te vergroten. Door zelf (weer) actief te worden of door nieuwe mensen te leren kennen in de buurt. Bijvoorbeeld met een buurthuis, klussendienst of boodschappenservice.
Maar ook bijvoorbeeld (sport)activiteiten om eenzaamheid te voorkomen of een website voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk.

Wie kan aanvragen?

De subsidie kan worden aangevraagd door inwoners, vrijwilligersorganisaties of organisaties die ook met betaalde krachten werken. Bij een idee van inwoners kijkt de gemeente vooral of een oplossing goed aansluit bij de behoefte van de buurt. Bij organisaties wordt meer gekeken of het idee
vernieuwend is. De gemeente bepaalt bij iedere aanvraag of het aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldoet.

Wie het eerst komt...

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De gemeente heeft een maximum bedrag bepaald. Meer informatie over het aanvragen van de subsidie staat op de website van de gemeente in het digitaal loket bij 'Subsidie voor een goed idee'.