Open dag milieuterrein Joure en demonstratie in Balk en Lemmer(30-10..


Lees deze pagina voor

Op zaterdag 7 november organiseert de gemeente De Fryske Marren een open dag op het milieuterrein in Joure. Het milieuterrein staat die dag in teken van "Samen halen we alles er uit'. In Balk en Lemmer zijn er demonstraties van de nieuwe vuilniswagens. De milieuterreinen zijn die dag gewoon
open.

Van afval naar grondstof

De gemeente De Fryske Marren wil duurzaam met zijn afval omgaan. En heeft daarom samen met afvalverwerker Omrin gekozen voor de methode van nascheiding van verpakkingsafval. Zo kunt u uw plastic, metaal en drankkartonnen gewoon in de restafvalcontainer deponeren. Omrin haalt deze materialen er
achteraf (mechanisch) uit. In Joure laat Omrin zien wat er met het restafval gebeurt en welke producten er van uw restafval gemaakt worden. Doordat u uw afval scheidt werkt u mee aan een circulaire economie.

Open dag milieuterrein Joure

Krijg een uniek kijkje achter de schermen van het milieuterrein in Joure. Omrin laat zien wat er met verpakkingsmateriaal uit uw grijze container gebeurt. Hoe wordt van gebracht afval weer een grondstof voor nieuwe producten gemaakt. Uiteraard zijn ook de nieuwe vuilniswagens van de partij.
Voor de jonge bezoekers is er een leuk presentje. De open dag is van 9:00 tot 14:00, net als de openingstijden van het milieuterrein.

Demonstratie van de nieuwe vuilniswagens in het centrum van Balk en Lemmer

Wilt u vooral de nieuwe vuilnisauto eens van dichtbij bekijken? Dan kunt u deze dag ook terecht in het centrum van Balk en Lemmer. Van 10:00 tot 12:00 uur staat er een vuilniswagen in de buurt van het servicepunt in Balk en Lemmer. Ook hier is voor de kinderen een klein presentje.

Komt u?

Laat het ons dan weten via de evenementen op Facebook.

Nieuwsbericht(en):

* Inzameling met nieuwe vuilniswagens gestart

Meer informatie

* Veelgestelde vragen over de containerruil
* Afval