Man mishandeld na opmerking over brandje


Man mishandeld na opmerking over brandje

Laatste update:
30-10-2015 | 14:05

Amersfoort - Op donderdag 29 oktober werd een man mishandeld, nadat hij een groep jongens had aangesproken op het stoken van een vuurtje. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt getuigen.

Rond 15.50 uur liep een 36-jarige man langs de Ariaweg, toen hij een groep jongens een vuurtje zag stoken, nabij een voetbalkooi. De man sprak de jongens hierop aan, waarna hij belaagd werd door de groep en flink werd mishandeld. Het slachtoffer zette het op een rennen, maar de verdachten
achtervolgden hem. Toen zij een andere man aan zagen komen, gaven ze het op en gingen er vandoor. De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen.

Signalementen

De groep bestond uit zo'n 7 tot 9 jongens, maar het slachtoffer kon van twee verdachten een signalement geven.

Een van hen is een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en is vermoedelijk tussen de 1,75 en 1,80 meter lang. Hij heeft kort, zwart, gemillimeterd haar en een baardje. Hij droeg een rood trainingsjack met witte strepen op de voorkant en een donkerblauwe
trainingsbroek, ook met vermoedelijk witte strepen.

Een andere verdachte is een jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en is rond de 1,75 meter lang. Hij heeft kort, zwart haar, met opgeschoren zijkanten, dat een beetje achterover gekamd was. Verder droeg hij een donkere jas.

Een van de verdachten had een cremekleurige scooter bij zich, voorzien van een windscherm.

Iets gezien?

Slaat u aan op de signalementen of heeft u andere informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, bel dan met de politie in Amersfoort, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.