Samenwerkingsovereenkomst Pabo University: unieke universitaire ople..


Persbericht, 29 oktober 2015

Op 2 november ondertekenen de voorzitters van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen en Tilburg University, drs. Nienke Meijer en dr. Koen Becking op de campus de samenwerkingsovereenkomst voor de universitaire opleiding tot leraar basisonderwijs. Pabo University is in september 2015
gestart en is bedoeld voor vwo'ers, die een hbo-bacheloropleiding voor leraar basisonderwijs willen combineren met een universitaire master van Tilburg University. De lesplaats van de opleiding is Tilburg.

Het is de bedoeling dat studenten via de samenwerking in vier jaar een hbo-bachelor en een wo-master afronden. Pabo University is daarmee de enige in Nederland die die mogelijkheid biedt. Studenten kunnen daarbij kiezen uit vijf verschillende masters: Global Communication, Art, Media and
Society, Management of Cultural Diversity, Jeugdliteratuur en Ritual in Society.

Fontys Logo Klein

Fontys en Tilburg University starten met Pabo University om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de samenleving naar meer leraren basisonderwijs met een masteropleiding. In de afgelopen jaren is al veel geinvesteerd in het verhogen van de kwaliteit van de opleiding tot leraar basisonderwijs.
Er zijn op alle vakgebieden afspraken gemaakt over de kennis die elke leraar in huis moet hebben (de zogenaamde landelijke kennisbases), de onderzoekende houding van de studenten is versterkt en de einddoelen van de opleiding zijn geactualiseerd en aangescherpt.

Pabo University leidt vwo'ers op tot leraren die die didactische en inhoudelijke kennis combineren met bijzondere kwaliteiten op het gebied van innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Deze leraren kunnen de onderwijskwaliteit op scholen in het primair onderwijs een extra impuls gaan geven.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dr. Cyrille van Bragt, associate lector Fontys Hogeschool Kind en Educatie: 06-53174856 of cyrille.vanbragt@fontys.nl en zie www.fontys.nl/pabouniversity.