Hof van Dedem wordt later opgeleverd


30 oktober 2015

Woonwinkelcomplex Hof van Dedem aan de Markt in Dedemsvaart wordt later opgeleverd dan gepland omdat de bouw enige tijd heeft stilgelegen als gevolg van het faillissement van de bouwer. Hierdoor wordt ook de herinrichting van het gebied rond het woonwinkelcomplex later afgerond dan gepland.

De bouw van Hof van Dedem is overgenomen door Janssen de Jong Groep, die de afbouw inmiddels heeft opgestart. Het is nog niet duidelijk wanneer Hof van Dedem wordt opgeleverd.

In september 2014 is Van Dijk Bouw in opdracht van ontwikkelaar Leyten gestart met de bouw van woonwinkelcomplex Hof van Dedem aan de Markt in Dedemsvaart. Als gevolg van het faillissement van Van Dijk Bouw, heeft de bouw enige tijd stilgelegen. Inmiddels is bekend dat Janssen de Jong Groep
delen van het failliete Van Dijk Bouw overneemt. Janssen de Jong Groep is inmiddels ook aan de slag gegaan met de afbouw van Hof van Dedem. Hierbij wordt personeel van het voormalige Van Dijk Bouw ingezet.

Opleverdatum
Omdat de bouw enige tijd heeft stilgelegen, wordt de geplande opleverdatum die rond de jaarwisseling lag niet meer gehaald. De nieuwe opleverdatum is nog niet bekend. De kopers van appartementen in Hof van Dedem zijn middels een Woningborggarantiecertificaat beschermd en lopen geen
(financiele) schade op door de latere oplevering.

Doordat de werkzaamheden aan Hof van Dedem stil hebben gelegen, is ook de herinrichting van het openbaar gebied rondom het woonwinkelcomplex nog niet afgerond. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer NTP Infra in opdracht van de gemeente Hardenberg.

Bereikbaarheid
Het gaat om de inrichting van het gebied dat grenst aan de oost- en westkant van Hof van Dedem, aan de noordkant tussen het woonwinkelcomplex en de Wilhelminastraat en de aanleg van de toegangsweg tot aan het loadingdock. Deze werkzaamheden kunnen op z'n vroegst eind december starten, maar
deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden van dat moment.

Het gebied rond de Markt is bereikbaar voor het verkeer, maar doordat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond, kan er sprake zijn van enige hinder.