Achmea: Cao-overleg, stappen vooruit


Achmea: Cao-overleg, stappen vooruit

Geplaatst op 30 oktober 2015
[IMG]

Op 27 november hebben we de derde onderhandelingsronde gehad over de Achmea cao. Het belangrijkste gespreksonderwerp was het thema flexibiliteit. Een beladen onderwerp omdat we daar bij de cao-onderhandelingen in 2014 niet uitgekomen waren.

Flexibiliteit: op zoek naar de optimale balans

Voorafgaand aan de onderhandelingen hebben cao-partijen gesproken met medewerkers, leidinggevenden en management van afdelingen waar het werk in pieken en dalen op de medewerkers afkomt. Al dan niet in een voorspelbaar patroon. We wilden vanuit de praktijk horen wat nodig is om goed in te
kunnen spelen op een wisselend aanbod van werk.
De volgende vragen zijn onder andere besproken:

* Welke pieken en dalen zijn er?
* Zijn ze voorspelbaar?
* Hoe organiseert jouw bedrijfsonderdeel de flexibiliteit?
* Hebben medewerkers een stem in de roosters en de afstemming van de werktijden op de pieken en dalen?

Door de interviews is er nu een goed beeld van de benodigde flexibiliteit. De volgende stap is, kijken naar wat dit betekent voor de cao. Wat moet hierin worden geregeld?

Inzetbaarheid en arbeidsvoorwaardenwinkel

Deze onderwerpen zijn nu een paar keer besproken aan de cao-tafel. Ze worden nu verder uitgewerkt in cao-afspraken.

Pilot rond belonen

De werkgever wil graag een pilot uitvoeren rond het thema belonen. Het gaat om afdelingen waarin veel in projecten wordt gewerkt en waar medewerkers verschillende rollen kunnen uitoefenen binnen dezelfde functie. Het huidige beloningsgebouw en functiewaarderingssysteem kan daar wel toegepast
worden, maar tevens is de vraag of een andere manier van werken ook vraagt om een andere manier van belonen.
We hebben tot nu toe vooral gesproken over randvoorwaarden en de inrichting van een dergelijke pilot.
Extra overlegrondes

Een aantal onderwerpen voor de nieuwe cao is nog niet besproken. Vandaar dat, naast de al afgesproken datum van 12 november, 2 extra overlegrondes zijn afgesproken: op 16 november en 3 december.

Loopbaanonderzoek

De Unie heeft alle leden waarvan wij een telefoonnummer hebben gebeld. We hebben uitgelegd dat je als werknemer van Achmea, gratis een loopbaanonderzoek kunt laten doen bij De Unie. Deze attentie werd door de leden gewaardeerd. Veel leden maakten gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen
over de cao of over het sociaal plan. Er is door leden ook enthousiast gebruik gemaakt van het aanbod om een loopbaanonderzoek te doen. Ben je niet gebeld, bijvoorbeeld omdat je telefoonnummer niet in onze ledenadministratie bekend is of omdat mijn collega's je voicemail hebben ingesproken.
Dan kun je natuurlijk nog steeds gebruik maken van dit aanbod, neem daarvoor contact op met Saskia Frowijn, telefoonnummer 0345 - 851 139. Heb je een collega die hier ook gebruik van wil maken, dan kan hij of zij hierover ook contact opnemen met Saskia Frowijn.

Vragen?

Voor meer informatie over de onderhandelingen kun je contact opnemen met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Finance
Geplaatst in: Actueel Nieuws