Opnieuw aanhoudingen in lopend witwasonderzoek


30 oktober 2015 - Landelijk Parket

De politie heeft opnieuw aanhoudingen verricht in een lopend witwasonderzoek. Woensdag zijn een 22-jarige man uit Voorburg en een 61-jarige man uit Antwerpen aangehouden in Putte, vlak bij de grens met Belgie. Ook is 444.000 euro in beslaggenomen.

Het duo is aangehouden in hetzelfde onderzoek als dat naar de zondag bij Ikea Delft aangehouden Chinese man. De drie mannen worden verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld.

Onderzoek

Onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is vrijdagavond 23 oktober een onderzoek gestart. Aanleiding daarvoor was informatie afkomstig van Amerikaanse autoriteiten over een voorhanden zijnde geldoverdracht. Het geld zou afkomstig zijn van drugshandel.

Die informatie en nader opsporingsonderzoek hebben zondag geleid tot de aanhouding van de Chinese verdachte. Informatie dat er wederom een geldoverdracht zou zijn, leidde naar het duo uit Voorburg en Antwerpen, dat woensdag is aangehouden.

Inbeslagnames

In totaal is er 944.000 euro in beslaggenomen, 500.000 euro zondag en 444.000 euro woensdag. In beide gevallen ging het voornamelijk om coupures van 50 en 20 euro.

Voorgeleid

De Voorburger en Antwerpenaar zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle, die hun voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd.

Deel dit op

*