Kleine correctie op cao-resultaat ING | CNV Dienstenbond


Voor 198 mensen, voor wie de garantie-uitkering ineens geldt en die geboren zijn na 1956, is een correctie op het cao-resultaat afgesproken. Dit betekent dat de stemming over het cao-resultaat is verlengd tot en met 5 november 2015.

Voor wie geldt deze correctie?

198 medewerkers die op 31 december 1997 deelnemer waren in de NN-pensioenregeling en die geboren zijn na 1956 is een afkoopregeling met afbouw afgesproken.

Wat is afgesproken?

In het oorspronkelijke resultaat was afgesproken dat medewerkers die op 31 december 1997 deelnemer waren in de NN-pensioenregeling en die geboren waren tussen 1949 en 1956 er een 100% afkoop van de garantieregeling uitkering ineens in januari 2016 uitbetaald zal worden. Nu is afgesproken dat
voor degenen die na 1956 zijn geboren maar wel onder deze regeling vallen een gefaseerde afkoop gaat gelden. Deze afspraak kan gemaakt worden omdat de oorspronkelijk afspraak ook een cao-afspraak is en bij cao de afspraken gewijzigd kunnen worden.

De afkoop wordt op de volgende manier bepaald:

* Voor iedere medewerker wordt berekend wat de huidige contante waarde is van het bedrag op leeftijd 67 jaar. Daarbij is zowel rekening gehouden met de indexatie als met de voorzieningen, die getroffen moeten worden op basis van International Accounting Standards.
* Daarnaast is er een correctie gekomen op de blijfkans van de medewerker. Dat wil zeggen dat bekeken wordt hoe groot de kans is dat iemand bij ING blijft werken. Daartoe is een leeftijdsstaffel ontwikkeld.

Wat dit voor jou betekent kun je zien via het rekenmodel klik hier

Hoe nu verder?

Gelet op deze correctie is de stemming over het cao-resultaat verlengd tot 5 november 2015 - 17.00 uur. Daarna zullen wij ING laten weten wat de uitslag van de stemming is. Bij een positief resultaat is er een cao.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvdibo.nl).

Terug