Eerste adoptieovereenkomst bladkorven ondertekend


Op vrijdag 30 oktober werd in het bijzijn van wethouder Jan Aalbers en directeur publieke sector van Circulus-Berkel Huub Vervoorn de eerste adoptieovereenkomst voor bladkorven getekend samen met Arno Berghorst van Oener Belang. De ondertekening vond plaats op een zonnig Dorpsplein in Oene.
Ook kreeg Oener Belang drie bladharken aangeboden om het ruimen van de bladeren een stuk makkelijker te maken.

Onlangs heeft de gemeente Epe gevraagd aan bewoners in Epe, Vaassen, Oene en Emst of zij voor hun buurt een bladkorf wilden adopteren. De belangstelling voor adoptie was boven verwachting: ruim 90 bewoners uit Epe, Vaassen, Oene en Emst lieten de gemeente weten graag een bladkorf te adopteren.
De vraag overtrof het aanbod en uiteindelijk zijn er 48 bladkorven geplaatst in de gemeente Epe; strategisch verspreid over de kernen. Deze bladkorven worden beheerd door buurtbewoners.

Adoptieovereenkomst

De bewoners sluiten een overeenkomst met de gemeente voor de adoptie van de korf. De belangrijkste taken bij het beheer van de bladkorf zijn het geven van een seintje aan Circulus-Berkel als de korf bijna vol is en erop letten dat buurtbewoners geen ander afval in de korf gooien of de korf
verplaatsen.

Alleen voor bladeren van bomen

De bladkorf is een speciale container van dik gaas en alleen bedoeld voor bladeren van bomen. Grofvuil en snoeiafval mogen er niet in omdat dit de verwerking van het bladafval verstoort. De korven worden op een vaste dag in de week (vrijdag) geleegd. Na de bladperiode (vlak voor de kerst)
worden de korven weer weggehaald.

Eerder verschenen berichten

* Bladkorven in Epe