Burgemeester sluit coffeeshop De Jonkheer in Vianen


30-10-2015

In opdracht van burgemeester Groeneweg is besloten om met onmiddellijke ingang coffeeshop De Jonkheer aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen te sluiten. De coffeeshop werd voorheen gedoogd. De sluiting geldt vooralsnog voor onbepaalde tijd.

Aanleiding

Door recente ontwikkelingen op het gebied van de openbare orde en veiligheid is de gemeente Vianen genoodzaakt om tot spoedsluiting van de coffeeshop over te gaan. Op grond van de Opiumwet kan de burgemeester een pand sluiten.

Pand afgesloten

In aanwezigheid van de politie heeft de gemeente vanavond een brief overhandigd met de mededeling dat het pand onmiddellijk gesloten is. Een pamflet is door medewerkers van de gemeente achter het raam aangebracht waarop de sluiting wordt vermeld. De politie ziet toe of aan de sluiting van het
pand wordt voldaan. Ook zal de politie dit weekeinde extra surveilleren. Indien wordt vastgesteld dat er toch heimelijke activiteit plaatsvindt, zal verzegeling en vernieuwen van sloten plaatsvinden.

Enige optie

Burgemeester Wim Groeneweg stelt: "In het kader van de openbare orde en veiligheid kunnen we in onze gemeente geen activiteiten tolereren die de veiligheid ondermijnen. Vandaar dat sluiting de enige optie is."

Hoe verder?

De gemeenteraad van Vianen heeft eerder gekozen voor het zogenaamde uitsterfbeleid van coffeeshops. Met deze sluiting wordt dan ook geen nieuwe coffeeshop in Vianen meer voorzien.