Fietsen langs kunst in de wijk

P E R S B E R I C H T

Fietsen langs kunst in de wijk

Meer dan 100 beelden van belangrijke kunstenaars staan er in het grootste Stadsdeel van Den Haag, Escamp. Zo’n aantal is uniek in Nederland. Het Collectie Escamp Team organiseert op vrijdag 30 oktober een fietstocht langs een groot aantal van deze kunstwerken. De tocht begint om 14.00 uur vanaf ZUID57, waar ook Theater Dakota gevestigd is aan de Zuidlarenstraat. U kunt zich vooraf aanmelden via collectieescamp@gmail.com, of de Collectie Escamp facebookpagina.

Fietsroutes

Het Collectie Escamp team bracht inmiddels twee fietsroutes uit langs een aantal beelden in de wijk. De eerste route voert langs 16 beelden met werk van onder andere David Bade, Willem Hussem, Toby Paterson, Christa van Santen en Marino Marini. Een verrassende tocht met zowel ‘traditionele’ kunst, zoals de paardjes van Kees de Kruijff aan de Stede, als het ultra moderne “Fix adem vrij” van David Bade.

De tweede route die het team samenstelde belicht het werk van Jan Snoeck, een kunstenaar van wie opvallend veel werk in Den Haag Zuidwest staat. De keramische beelden van Jan Snoeck zijn vrij snel herkenbaar aan de vrolijke, frisse kleuren.

30 oktober

Het Collectie Escamp team stelt voor de twee uur durende fietstocht van vrijdag 30 oktober een combinatie van beide routes samen. Deelnemers maken behalve met het werk van Jan Snoeck, ook kennis met een tiental bekende en minder bekende beelden in Den Haag Zuidwest. Het Collectie Escamp team wijst de deelnemers bij elk beeld op enkele bijzonderheden.