Nieuw asfalt voor verbindingsweg knooppunt Hoogeveen

Nieuw asfalt voor verbindingsweg knooppunt Hoogeveen

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 28 oktober 2015- Laatste update: 28 oktober 2015 13:52 uur

Rijkswaterstaat voert op vrijdag 30 oktober asfaltwerkzaamheden uit bij knooppunt Hoogeveen. In de verbindingsweg in de A28 vanuit Meppel richting Assen krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. Rijkswaterstaat neemt deze maatregel om de verkeersveiligheid in het knooppunt te vergroten. In verband met de werkzaamheden is de verbindingsweg afgesloten van 21.00 uur 's avonds tot 6.00 uur 's ochtends.

Het verkeer wordt met behulp van gele borden omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd. De asfaltwerkzaamheden zijn zeer weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo worden locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest beveiligd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. Ook weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en zichzelf, door de aanwijzingen op te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.