College gaat aan de slag met problemen MBO’ers minimagezinnen

PERSBERICHT -

College gaat aan de slag met problemen MBO’ers minimagezinnen

Raadslid Fatima Faïd is blij dat de wethouder onderwijs de zorgen van de Haagse Stadspartij over MBO leerlingen uit minimagezinnen deelt. Doordat de landelijke regeling tegemoetkoming studiekosten is afgeschaft zijn veel leerplichtige MBO’ers van 16 of 17 jaar financieel in de knel gekomen. Zij kunnen de schoolkosten, de onderwijsondersteunende middelen en andere benodigdheden voor hun opleiding simpelweg niet betalen en sommige leerlingen zien hierdoor zelfs af van het volgen van de gekozen opleiding.

In antwoord op schriftelijke vragen die de Haagse Stadspartij hier eerder over stelde heeft de wethouder onderwijs deze week laten weten de problemen die minimagezinnen ondervinden met de kosten voor de MBO-opleidingen te herkennen. Het college gaat deze problematiek nader onderzoeken en ook wordt de gesignaleerde problematiek in G4 verband voorgelegd aan de verantwoordelijke ministers.

Fatima Faïd: “Ik vind het onaanvaardbaar dat er jongeren zijn die zich door het verlagen van de tegemoetkoming genoodzaakt zien te stoppen met hun opleiding. Alle Haagse kinderen verdienen dezelfde kansen. Deze kinderen hebben gewoon recht op goed onderwijs, ongeacht het inkomen van ouders. Ik hoop dat de wethouder snel met een goede oplossing komt!”

http://www.denhaag.nl/home/bewoners/gemeente/document/Haagse-MBO-leerlingen-in-de-knel-HSP.htm