Eerste WKO Duurzaamheid Award uitgereikt

Onlangs reikte het Gebruikersplatform Bodemenergie de eerste WKO Duurzaamheid Award uit. De prijs gaat uit naar een WKO-eindgebruiker die zich uitzonderlijk inspant om zijn ervaring en kennis over verbetering en optimalisatie van Warmte Koude Opslag-installaties (WKO) te delen met andere gebruikers.

De WKO Duurzaamheid Award ging naar Chris Overes. Hij is afdelingshoofd Huisvesting bij een groot vastgoedcomplex van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar is Overes verantwoordelijk voor een omvangrijke WKO-installatie.

Uitzonderlijke prestaties

De organisatie beloonde Overes voor de uitzonderlijk prestaties van een gecertificeerd installatie waarvan hij de beheerder is. Zo is het verschil tussen aanvoer- en retourtemperatuur maar liefst 9,5 graden Celsius, terwijl voor vergunningen 4 graden Celsius voldoende is. Verder is het benuttingspercentage meer dan 90, waar adviseurs meestal een percentage van 70 geven op het ontwerp.

Bijzonder is ook dat Overes in zijn vrije tijd andere bedrijven hielp hun WKO-installatie te optimaliseren.

Vakbeurs Energie

Overes ontving de award op de Vakbeurs Energie. Daar presenteerde hij samen met Dick Westgeest (projectmanager bij BodemEnergieNL) `WKO werkt goed als u er werk van maakt'.

Jaarlijkse uitreiking

Het Gebruikersplatform Bodemenergie is van plan om de WKO Duurzaamheid Award elk jaar uitreiken aan een WKO-eindgebruiker. Dit zullen zij doen op de Dag van de Duurzaamheid.

Gebruikersplatform Bodemenergie

Het platform is een initiatief van de Vereniging BodemenergieNL. Het heeft als doel om eindgebruikers goed te informeren en voor te bereiden om bodemenergiesystemen beter te beheren. Daarmee kan de technologie van bodemenergie een bijdrage leveren aan de doelstellingen in het nationale Energieakkoord.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een samenwerkingsovereenkomst met het platform en ondersteunt de organisatie ervan.

Meer weten?

Heeft u meer informatie nodig? Bezoek dan de pagina van het Gebruikersplatform Bodemenergie.