Vooraankondiging aanbesteding strategieplan baggeren Colombia

Gepubliceerd op: 30 oktober 2015 | Gewijzigd op: 30 oktober 2015

Colombia wil de concurrentiepositie versterken door een veilige toegang tot de havens te garanderen. Het Colombiaanse ministerie van Nationale Planning (DNP) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) willen hiervoor een 'Strategieplan baggeren Colombia' laten ontwikkelen.

RVO.nl werkt op dit moment aan een Europese aanbesteding voor dit strategieplan. De aanbesteding en ontwikkeling van het strategieplan vallen binnen het kader van de Transicitfaciliteit Colombia.

Met het strategieplan wil de Colombiaanse overheid:

* kunnen anticiperen op de noodzakelijke toekomstige baggerwerken in plaats van reactief reagerend op signalen uit de praktijk;

* de kosten van het baggeren reduceren;

* nieuwe financieringsmechanismen ontwikkelen;

* een passende marktstrategie ontwikkelen, inclusief het contracteren van baggerwerken;

* een strategie ontwikkelen om het gebaggerde materiaal te hergebruiken of te verwerken wanneer hergebruik niet mogelijk is;

* de institutionele setting verbeteren, inclusief de samenwerking tussen de publieke en de private sector.

Het plan levert een onderhoudsstrategie ('maintenance dredging') voor de huidige Colombiaanse havens met de publieke infrastructuur. Daarnaast levert het masteplan ook een analyse voor de behoeften in het land naar verbetering en uitbreiding van de havens (`capital dredging'), de mogelijkheden en beperkingen hierbij en een eerste inschatting van de kosten inclusief onderhoud.

Inschrijven op de aanbesteding

Heeft u interesse? De aanbesteding start naar verwachting in de week van 7 december 2015, na publicatie op TenderNed. Daar kunt u vanaf dat moment ook de opdrachtomschrijving downloaden (gebruik zoektermen: Colombia, baggeren, masterplan). U kunt (onder voorbehoud) tot de week van 22 januari 2015 inschrijven op deze aanbesteding. Gedurende de inschrijvingstermijn kunt u ook vragen te stellen over de aanbesteding.