Memento Mori Weekend & No more selfies #08


Een weekend in Amsterdam West om de doden te gedenken

AMSTERDAM, 20151019 -- De projectgroep Buurt en Zingeving organiseert op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober het Memento Mori weekend waarin het gedenken van de doden centraal staat. Ruimte om te gedenken voor alle buurtbewoners, op hun eigen manier.

Memento mori of carpe diem? Gedenk de dood of pluk de dag? Onze tijd is vol van carpe diem, maar zonder dood geen zin aan het leven en zonder plezier in ons aardse bestaat zijn we levend dood. Daarom als tegenwicht tegen het zo alomtegenwoordige carpe diem een weekend van memento mori, waarin we stilstaan bij onze eigen sterfelijkheid en geliefde doden.

Programma
vrijdag 30 oktober: Filmavond in het kader van de reeks no more selfies films waarin de ander voorop staat. Deze vrijdag de Japanse klassieker Ikuru (1952) over een man met kanker die in het reine moet komen met zijn te vroeg aangekondigde dood. Na afloop kunnen de aanwezigen doorpraten onder het genot van een drankje. Een inleiding en nagesprek worden verzorgd door fotograaf/kunstenaar Claire Felicie.

zaterdag 31 oktober: De deuren zijn vanaf 14.00u open voor iedereen, gelovig of niet, om een kaarsje op te steken voor zijn of haar geliefde dode(n). Mensen die dat willen, kunnen de naam opschrijven op een kaartje. Om 16.30u worden in de Boomkerk alle namen voorgelezen. In de zaal is er gelegenheid tot het maken van een huisaltaartje / gedenkplek voor thuis. De middag zal stemming omlijst worden met live muziek en er is gelegenheid tot napraten en elkaar ontmoeten in het parochiecentrum.

Memento mori weekend

Vrijdagavond 30 oktober, film in het parochiecentrum, aanvang: 20.00 uur

Zaterdag 31 oktober, kerk en parochiecentrum open van 14.00 tot 17.00 uur

Locatie: Boomkerk, Adm. de Ruijterweg 406; parochiecentrum, Gibraltarstraat 55





RK Parochie Emmaus