Koninklijke Onderscheiding


Zaterdag 31 oktober kreeg Marcel Diepmaat een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Van der Werff reikte de onderscheiding zaterdagmiddag uit in het Groenhorst College in Emmeloord, ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van
de Stichting Poldermaat.



Marcellinus Martinus Maria Diepmaat, 48 jaar, wonende in Mikebuda (Hongarije), Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Diepmaat was medeoprichter van de Stichting Bonnefooi; een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Door het aanbieden van reizen voor kleinere groepen met voldoende begeleiders, kon meer tijd en aandacht worden besteed aan de gasten en een hogere kwaliteit worden
geboden. De Stichting Bonnefooi was actief van 1994 - 2006.
In het jaar 2000 heeft de heer Diepmaat de Stichting Poldermaat opgericht. Ook deze organisatie organiseert reizen voor mensen met een verstandelijke beperking, onder andere in Villa Kakelbont in Csemoe, Hongarije. Hij heeft de eerste jaren de organisatie geheel alleen opgezet en gerund.
Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met 3 personeelsleden, 150 vrijwilligers en ieder jaar ongeveer 550 gasten.

De heer Diepmaat wordt omschreven als een idealist, doordouwer, inspiratiebron en iemand die iedereen het beste gunt. Zijn ziel, doelstelling en gedrevenheid zijn het fundament van de Stichting Poldermaat.