Het beste van EenVandaag: de PVV blijft stijgen

za 31 okt 2015 - Welke EenVandaag-producties van afgelopen week moet je gezien hebben? Op deze plek wekelijks een overzicht van de best bekeken, spannendste, leukste en meest opvallende verhalen.

De PVV blijft stijgen: deze maand krijgt de partij van Geert Wilders er twee zetels bij en komt op 36 zetels. Dat bleek deze week uit De Stemming, de maandelijkse politieke peiling van EenVandaag. Voor het eerst is de PVV virtueel groter dan de coalitiepartijen VVD (21 zetels) en PvdA (11 zetels) samen.

* Lees hier meer over de uitslag. Zie het origineel.

* In reactie op deze uitslag meldde Wilders dat hij graag premier van Nederland wil worden.

Zie het origineel.

GGZ vs. VGZ

GGZ-instelling Momentum weigert dit jaar nog patienten van zorgverzekeraar VGZ te behandelen. De reden: ze zitten aan het maximumbedrag voor patientenzorg dat de verzekeraar voor dit jaar heeft afgesproken.

Zie het origineel.

Paardentherapie voor autistische kinderen in Nederland

Zijn boek The Horse Boy was een bestseller; Rupert Isaacson was in Nederland, om op verschillende maneges te demonstreren hoe verrassend autistische kinderen reageren op paarden. EenVandaag maakte deze reportage:

Zie het origineel.

Crimineel eten: wat eet de onderwereld?

Wat en waar criminelen eten bepaalt voor een belangrijk deel hun status in het criminele circuit. Dat concludeert schrijfster Marian Husken in het boek Crimineel eten, aan tafel met de onderwereld:

Zie het origineel.