Bredere spreiding marktsectoren ondersteunt stabiele omzetontwikkeli..


3 november 2015

Bredere spreiding marktsectoren ondersteunt stabiele omzetontwikkeling Neways in derde kwartaal

P E R S B E R I C H T

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.

Aantal pagina's: 1

Bredere spreiding marktsectoren ondersteunt stabiele omzetontwikkeling Neways in derde kwartaal


SON, 3 NOVEMBER 2015 - NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in het derde kwartaal van 2015 een omzet gerealiseerd van EUR 96,5 miljoen, een stijging van 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (EUR 89,9 miljoen). Deze stijging werd met name gedreven
door vraagherstel bij klanten in de halfgeleider- en automotive sector.

Ten opzichte van het eerste halfjaar stabiliseert de omzet in het derde kwartaal van 2015. Dit is mede het gevolg van de afname in de voorspelbaarheid van klanten, waarbij klanten uit verschillende marktsectoren een stringenter voorraadbeheer voeren naar het einde van het jaar toe.

Verwachtingen
In de afgelopen maanden is gestart met de implementatie van het groepsbrede verbeterprogramma `Up to the next level" waarbij de positionering van Neways als one-stop-provider in de Electronic Manufacturing Services-markt verder zal worden versterkt. De resultaten van dit verbeterprogramma
zullen naar verwachting volgend jaar volledig zichtbaar worden. Op basis van analyse van deze resultaten zal per werkmaatschappij worden bekeken waar mogelijke verbeteringen en efficientieslagen gemaakt kunnen worden.

De doorlopende integratie van de BuS Group en de daarbij behorende verdere spreiding naar marktsectoren stelt Neways beter in staat schommelingen in de vraag op te vangen.

Gebaseerd op onze huidige inzichten en er vanuit gaande dat er geen grote voorraadcorrecties plaats zullen vinden bij onze klanten in de komende maanden, is de verwachting dat de omzet in de tweede helft van 2015 zich stabiliseert ten opzichte van het eerste halfjaar.

Neways zal de jaarcijfers 2015 op 23 februari 2016 voorbeurs bekendmaken.