Sinterklaas komt op 14 november


en legt aan de schitterende IJsselkade aan

wat een belangstelling

Op zaterdag 14 november arriveert Sint Nicolaas weer in ons land, als eerste bezoekt hij dan Meppel. Net als in afgelopen jaren zal de Sint direct daarna met zijn pakjesboten de IJssel afreizen en zijn opwachting maken in Doesburg.



Vanaf 13.00 uur is er aan de IJsselkade bij de tribune weer heel veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders kunnen weer oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet
aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door burgemeester Noordewier, vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.



Ook dit jaar zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg en zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

Doesburg in zicht



Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint officieel door
burgemeester en wethouders worden ontvangen. Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer.



De route van de rondrit is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal de Sint uitstappen en te voet de stad ingaan.



Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint bij Du Midi in de Meipoortstraat zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. In de winkelstraten is die middag van alles te doen er is een disco met
Pieten in de Meipoortstraat en het stadsdraaiorgel Erica zal zorgen voor vrolijke sinterklaasmuziek.



Ook op zaterdag 28 november zijn de Pieten weer in de binnenstad. Vanaf elf uur zijn ze in de winkelstraten aanwezig en weer zorgen dat het een gezellige boel wordt.





Laag water