Ceremonie voor militairen Regiment der Limburgse Jagers op Nieuwe Ma..


Op dinsdag 10 november aanstaande vindt op de Nieuwe Markt in Echt een officiele ceremonie plaats waarbij militairen van het Regiment der Limburgse Jagers beedigd worden. Ruim 500 militairen van het Regiment zijn bij de ceremonie aanwezig.

Programma

Rond 13.15 uur wordt gestart met een mars door de straten van Echt. Om 14.00 uur start de officiele ceremonie voor het gemeentehuis op de Nieuwe Markt. Tijdens de ceremonie worden militairen van het Regiment der Limburgse Jagers beedigd. Daarnaast ontvangen een aantal militairen een medaille
voor hun dienst in Jordanie en wordt tijdens de ceremonie stilgestaan bij Luc Janzen, inwoner van onze gemeente en lid van het Regiment, die tijdens een vredesmissie in Afghanistan om het leven is gekomen. Het Ministerie van Defensie stelt zelf legervoertuigen op de Nieuwe Markt op.

Bereikbaarheid Nieuwe Markt

* Vanaf maandag 9 november 20.00 uur wordt de Nieuwe Markt grotendeels fysiek afgezet met hekwerken. Daardoor is het niet meer mogelijk gebruik te maken van een groot aantal parkeerplaatsen op de markt.
* Ook de containers aan de markt zijn vanaf maandag 20.00 uur tot dinsdag 18.00 uur niet toegankelijk.
* Verkeersregelaars worden op dinsdag 10 november ingezet om het verkeer in de buurt van de Nieuwe Markt in goede banen te leiden.
* Tijdens de formele ceremonie van 14.00 tot 16.00 uur worden de zijkanten van de Nieuwe Markt volledig afgezet. Er is op dat moment geen doorgang voor het verkeer mogelijk.

Na de ceremonie worden de wegafzettingen zo snel mogelijk opgeruimd, zodat de Nieuwe Markt weer toegankelijk is.

Komt u een kijkje nemen?

Uiteraard is iedereen van harte welkom om de ceremonie op de Nieuwe Markt bij te wonen. De ceremonie kan aanschouwd worden op de daarvoor aangewezen plekken, buiten het afgezette gebied.