3 november: premiere Manhattan 2 met Katja Herbers bij Film1

woensdag 28 oktober 2015 15:44

Dit is een origineel bericht van Film1

AMSTERDAM, 28 OKTOBER 2015 - Op dinsdag 3 november gaat in Nederland bij Film1 het tweede seizoen van de spannende dramaserie Manhattan in premiere. De serie, over het Manhattan-project tijdens WO II in de VS, blinkt uit in een sterke balans van historische feiten en fictie. Vrijwel direct na de release in de VS brengt Film1 de serie naar Nederland.

Vorig jaar maakte de Nederlandse Katja Herbers haar Amerikaanse debuut in de serie Manhattan. Dit jaar kruipt ze opnieuw in de rol van Amerikaanse natuurkundige die als onderdeel van een groep briljante wetenschappers in de woestijn van New Mexico in volledige beperking werkt aan de atoombom; het 'Manhattan-project'.

De serie Manhattan volgt de ingewikkelde levens van de inwoners van Los Alamos in New Mexico, tijdens hun missie om de eerste atoombom in de geschiedenis te ontwikkelen. Opgesloten in 's werelds meest geheime stad, hebben de wetenschappers en hun familie hun vrijheid ingeleverd. Ze zetten relaties op het spel en brengen zelfs hun gezonde verstand in gevaar in deze poging die ene oorlog te beeindigen, terwijl ze de volgende inluiden: de Koude Oorlog. Tegelijkertijd dreigen geinfiltreerde spionnen en de overheersende paranoia het project van binnenuit te vernietigen.

Katja Herbers (Mannenharten, Divorce) speelt de rol van Helen Prins, de enige vrouwelijke wetenschapper van het kernteam dat de atoombom ontwerpt. Andere acteurs zijn John Benjamin Hickey, Neve Campbell, Rachel Brosnahan, Ashley Zukerman en Harry Lloyd.

Spraakmakende series bij Film1 ook On Demand, via tablet en mobiel

Liefhebbers van topseries komen bij Film1 volop aan hun trekken. Zo zijn recentelijk successeries als The Bridge III, The Legacy 2, Engrenages 5 en Rectify 3, in navolging van de eerdere seizoenen, in premiere gegaan. De series en films van Film1 zijn te zien via 5 kanalen, en on demand via de settopbox op televisie, via internet op pc of laptop en met de Film1 app op tablet en mobiele telefoon.

Nederlandse premiere bij Film1: vanaf dinsdag 3 november (on demand en lineair). Info en trailers: http://www.film1.nl/films/46026-Manhattan.html