Minister-president Rutte ontvangt minister-president Sheikh Hasina van Bangladesh

Minister-president Rutte ontvangt woensdag 4 november 2015 de minister-president van Bangladesh mevrouw Sheikh Hasina voor een werkdiner op het Catshuis. Tijdens de ontmoeting zal onder meer gesproken worden over de bilaterale betrekkingen en de samenwerking tussen Nederland en Bangladesh in de watersector, de havenontwikkeling en de landbouw. Ook worden er enkele overeenkomsten tussen Nederland en Bangladesh getekend. Aan het diner nemen tevens minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking deel, evenals enkele vertegenwoordigers van bedrijven.

Eerder die dag heeft minister-president Sheikh Hasina een ontmoeting met minister Ploumen. Tijdens deze ontmoeting zal er onder meer aandacht zijn voor hervormingen in de textielsector, kindhuwelijken en recente politieke ontwikkelingen in Bangladesh. Met minister Schultz van Haegen zal gesproken worden over de mogelijke samenwerking tussen Nederland en Bangladesh op het terrein van water en havenontwikkeling. Aansluitend wonen zij presentaties bij over het Nederlandse Deltaprogramma en het Bangladesh Delta Plan 2100. Vervolgens begeleidt minister Schultz van Haegen minister-president Sheikh Hasina tijdens een bezoek aan de Deltawerken en Maasvlakte II.

Woensdagavond ontvangt Hare Majesteit Koningin Maxima in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling minister-president Sheikh Hasina op de Eikenhorst voor een gesprek over toegang tot financiele diensten in Bangladesh.

Het bezoek van minister-president Sheikh Hasina aan Nederland is een vervolg op het bezoek dat minister Schultz van Haegen en minister Ploumen in juni van dit jaar aan Bangladesh brachten.