Monument bij Algemeen Verzamelgraf respectvol in gebruik genomen


Gepubliceerd op: 3 november 2015
Sinds begin 2015 is het team van Begraafplaats Zorgvlied ook verantwoordelijk voor het beheer van de Algemene Begraafplaats aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Het leek ons daarom goed om sommige nieuwsberichten te delen.
Afgelopen maandag, op Allerzielen, hebben ongeveer 30 aanwezigen in navolging van wethouder Ad Verburg van Aalsmeer een steen gelegd bij het nieuwe monument op het verzamelgraf van de Algemene Begraafplaats aldaar. Er bestaat een nauwe samenwerking met Zorgvlied.

Ieder legde zijn steentje ter nagedachtenis aan een overleden dierbare en met deze symbolische handeling werd het monument op respectvolle wijze in gebruik genomen. Ook andere bezoekers kunnen vanaf nu er kosteloos een herinneringskeitje van ca. 10 x 15 cm voor een overleden dierbare plaatsen.
Bij de begraafplaats zijn keitjes te koop, maar natuurlijk is men ook vrij om zelf elders een keitje van mee te nemen om er voor eigen kosten eventueel een naam in te graveren. Het monument wordt door het neerleggen van steeds meer keitjes een "groeiend" monument en nabestaanden hebben met dit
monument een plek gekregen waar ze naar toe kunnen om te gedenken en herdenken. Ze kunnen er bijvoorbeeld op speciale (familie)dagen heen gaan.

Het monument staat bij het algemeen verzamelgraf van de begraafplaats aan de Ophelialaan. Als graven, na overleg met de familie, na verloop van tijd opgeheven worden, worden de stoffelijke resten herbegraven in dit algemene verzamelgraf.
Onthulling monument

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl