Baggeren van de hoofdwatergangen in Duivendrechtse - en Venserpolder


* home
* nieuws

Waternet is eind oktober gestart met het baggeren van de hoofdwatergangen in de Duivendrechtse- en de Venserpolder. Het gaat om het gebied rondom de volkstuinen aan de Buitensingel, het gebied tussen de Van der Madeweg en station Duivendrecht en het gebied begrensd in het noorden door de
ringweg A10, in het oosten van de Gooise weg, in het zuiden de spoorlijn en in het westen de metrolijn.



Wat gaan we doen?
Er wordt zowel vanaf het water als de kant gewerkt om de bagger zo goed mogelijk te kunnen verwijderen. De bagger zal deels op de kant worden gezet waar het kan (niet bij particulieren) en wordt deels afgevoerd naar een depot.



Waarom baggeren?
Waternet onderhoudt namens het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de hoofdwatergangen. Het waterschap is ervoor verantwoordelijk de aan- en afvoer van water te kunnen garanderen.
In de loop van de tijd ontstaat een baggerlaag door o.a. plantenresten die naar de bodem zakken.

Een dikke laag bagger zorgt ervoor dat het water te ondiep wordt. Daardoor kan er minder water door de sloten stromen, waardoor er onvoldoende water in korte tijd kan worden afgevoerd. Ondiep water heeft ook negatieve invloed op o.a. de visstand.



Wanneer vind het plaats?
Vanaf eind oktober 2015 is er met de baggerwerkzaamheden begonnen. De werkzaamheden zullen ongeveer 3 maanden in beslag nemen. Wij vragen om uw begrip voor enige verkeershinder of overlast die u ten gevolge van de uitvoering van de werkzaamheden mocht ondervinden.



Meer weten?
Waternet baggert in opdracht van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.
Zie ook http://www.waternet.nl