De glasbak: wat mag er wel en wat mag er niet in?


In de gemeente staan op diverse locaties glasbakken. Die zijn alleen bedoeld voor eenmalig huishoudelijk verpakkingsglas dat ook echt in de glasbak past. Het gaat dan om lege potjes en flessen waar bv. levensmiddelen of cosmetica in hebben gezeten en waar geen statiegeld op zit. Voor al die
verpakkingen geldt dat ze leeg moeten zijn, maar niet schoon gespoeld hoeven te worden en met doppen en dekseltjes ingeleverd mogen worden.

Het komt regelmatig voor dat buiten de glasbak glazen voorwerpen worden achtergelaten die daar niet in thuishoren of niet in passen, zoals een viskom, een vaas, een spiegel, te grote flessen en vlakglas. Dat levert niet alleen een rommelige omgeving op maar kan ook gevaarlijk zijn voor bv.
spelende kinderen.

Wel in de glasbak

Keukenglas, bv.potjes en flessen van:

* Appelmoes
* Spaghettisaus
* Sambal
* Kruidenpotjes
* Olijfolie
* etc.

Drankenglas, bv. flessen van:

* Wijn
* Mixdrankjes
* Vruchtensappen
* Bier zonder statiegeld
* Diksap
* etc.

Badkamerglas, bv.:

* Cremepotjes van doorzichtig glas
* Deodorantrollers van glas
* Parfumflesjes, ook "monstertjes"
* Medicijnflesjes van glas
* etc.

Niet in de glasbak

* Gebroken ruiten
* (Kristallen) glazen
* Kapotte gloeilampen
* Jeneverkruiken
* TL-buizen
* Ovenschalen
* Theekopjes en ander serviesgoed (porselein)
* Vazen en bloempotten
* Spiegels
* Theeglazen

Milieustraat

Glas dat niet past in de glasbak of dat daar niet in mag, kan op vertoon van uw milieupas gratis worden ingeleverd bij de milieustraat aan de Nijverheidsstraat 7d in Bladel. De milieustraat is geopend op dinsdag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op
zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.

Houd rekening met anderen!

Om eventuele overlast voor bewoners in de omgeving van een glasbak te voorkomen, verzoeken wij u om voor 07.00 uur 's ochtends en na 21.00 uur 's avonds geen glas in de glasbak te gooien.