Expositie Van Puijenbroek in gemeentehuis


Het is dit jaar 150 jaar geleden dat linnenkoopman Hendrik van Puijenbroek uit Goirle zijn bedrijf startte. In verband met dit jubileum vindt er een tentoonstelling plaats in het gemeentehuis, waarin de rijke geschiedenis van de textielindustrie en de familie van Puijenbroek getoond wordt.
Daarbij loopt de binding van Van Puijenbroek met de gemeenschap van Goirle door de jaren heen als een rode draad door deze tentoonstelling.

Van Puijenbroek en Goirle: toen, nu en straks

150 jaar na de oprichting staat Van Puijenbroek nog altijd bekend als producent van textiel, namelijk de werkkleding onder het merk HaVeP. Deze merknaam refereert nog steeds aan de naam van de stichter. Om het jubileum te vieren is er een expositie opgericht onder de titel "Van Puijenbroek en
Goirle: toen, nu en straks". Burgemeester Machteld Rijsdorp verricht de opening op vrijdag 6 november in de hal van het gemeentehuis. De expositie is daarna te bezichtigen van maandag 9 november tot woensdag 16 december tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------