Unie KBO kapittelt zorgverzekeraars


woensdag, 04 november 2015

Unie KBO kapittelt zorgverzekeraars In een vandaag verstuurde brief aan Zorgverzekeraars Nederland roept de Unie KBO de zorgverzekeraars op om de beschikbaarheid en continuiteit van wijkverpleegkundige zorg te garanderen.

Van KBO-leden krijgen wij signalen binnen dat er gekort wordt op persoonlijke verzorging en op gespecialiseerde wijkverpleging zoals palliatief terminale zorg thuis. Ouderen in kwetsbare posities worden de dupe van het gekrakeel over budgetten. De huidige berichtgeving van
thuiszorgorganisaties dat ze verwachten failliet te gaan en aanhoudende berichten over cli*ntenstops maken veel ouderen ongerust. Nu lijken kwetsbare groepen de dupe te worden van de strijd om het geld tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

Ten aanzien van de cli*ntenstops heeft staatssecretaris Van Rijn aangegeven dat zorgverzekeraars moeten voldoen aan hun zorgplicht. Zorgverzekeraars sluiten echter vanwege doelmatigheids- en kwaliteitsoverwegingen contracten af met een beperkt aantal zorgorganisaties. Het aantal
voorkeursaanbieders in bepaalde gemeenten en wijken gaat gereduceerd worden. Keuzevrijheid komt zodoende in het geding.

De Unie KBO vindt continuteit van wijkverpleegkundige zorg uitermate belangrijk en wil dat ouderen hun *vertrouwde* wijkverpleegkundige zorg ook na 1 januari 2016 kunnen behouden.

Zorgverzekeraars Nederland is om een reactie gevraagd.

Tweeten
Bookmark and Share