Sloopwerkzaamheden Sluispolder-West echt van start


Foto van sloop van flat aan G.A. Brederolaan

De grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan in Maassluis is van start gegaan op 2 november 2015. Na een periode van voorbereiding en asbestsanering, wordt het resterende gebouw met behulp van een grote kraan gesloopt.

In de loop van november volgt ook de sloop van de flat aan de Guido Gezellestraat.

Voorbereidingen sloop

In september 2015 zijn de voorbereidingen voor de sloop van beide flats getroffen. Aansluitend startte het sloopbedrijf in oktober met de sanering van de asbesthoudende onderdelen aan de binnen- en buitenzijde van de gebouwen. Daarbij werd ook materiaal dat geschikt is voor hergebruik, zoals
hout en dakbedekking, verwijderd.

Voorspoedig verloop

Mede dankzij de gunstige weersomstandigheden, verliepen deze werkzaamheden voorspoedig. De grove sloop van de flat aan de G.A. Brederolaan is daardoor al begin november 2015 gestart. In de loop van november volgt ook de grove sloop van de flat aan de Guido Gezellestraat.

Geluidshinder en stofoverlast

De flats worden met behulp van een grote kraan gesloopt. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijft het gebied toegankelijk voor verkeer. Als alles meezit, zijn de flats begin februari 2016 gesloopt. De
slooplocatie blijft omheind met hekken, totdat de werkzaamheden voor de geplande nieuwbouw starten.

Integraal kindcentrum

Op de locatie G.A. Brederolaan wordt een integraal kindcentrum (basisschool) met een sportschool gebouwd. Hierin krijgt basisschool Het Spectrum een plek. Deze is nu nog gevestigd aan de Fenacoliuslaan.

36 woningen

Op de locatie Guido Gezellestraat en Mgr. W.M. Bekkerslaan worden 36 nieuwe woningen gebouwd. Er komen twee blokken met eengezinswoningen, waarvan elf koopwoningen en elf huurwoningen. Ook wordt er een wooncomplex gebouwd met drie woonlagen en in totaal veertien huurwoningen. De elf
koopwoningen worden verkocht door Boele & van Eesteren. Maasdelta biedt de 25 huurwoningen in de sociale huursector aan.

Oplevering zomer 2016

De bouw van de 36 nieuwe woningen start naar verwachting in het voorjaar van 2016. De nieuwbouw wordt na de zomer van 2016 opgeleverd.

Aanleg openbaar gebied

Bij het verkopen en verhuren van de nieuwe woningen is het noodzakelijk dat het openbaar gebied ook aangelegd is. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Maassluis.