Hoge zorgkosten en een laag inkomen?


foto van een kind dat zijn teddybeer onderzoekt

Iedereen verdient goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft of een uitkering krijgt. We wijzen u daarom graag op twee voorzieningen in gemeente Lochem waarvan u gebruik kunt maken:

o de collectieve zorgverzekering en

o de tegemoetkoming zorgkosten

Collectieve zorgverzekering

De gemeente Lochem betaalt ook in 2016 mee aan een goede zorgverzekering. Dat doen wij door samen te werken met zorgverzekeraar Menzis. Zij hebben een speciaal zorgpakket voor u: Menzis GarantVerzorgd. Een voordelige verzekering die veel meer biedt dan het basispakket. Denk aan vergoedingen
voor brillen en lenzen, de eigen bijdrage voor thuiszorg, fysiotherapie, ziekenvervoer en nog veel meer.

U kunt nu nog niet overstappen, dit kan alleen aan het eind van het jaar. We willen u hierover wel vast informeren, zodat u op de hoogte bent. U hoeft nu dus nog niets te doen. Eind november hoort u hier meer over.

Maakt u al gebruik van de zorgverzekering via de gemeente? Dan ontvangt u half november uw nieuwe zorgpolis van Menzis per post of e-mail.

Tegemoetkoming zorgkosten

Blijft u liever bij uw eigen zorgverzekeraar? Dan kunt u kiezen voor een tegemoetkoming van de gemeente. U ontvangt dan maximaal EUR 230, - per persoon per jaar. Dat kan alleen als u uw verplicht eigen risico volledig hebt verbruikt.

Aanvragen kan met het formulier op www.lochem.nl/laaginkomen.

U kunt het formulier ook aanvragen per mail info@lochem.nl, of telefoon (0573) 28 92 22.

Deze tegemoetkoming voor 2015 kunt u nog tot zes maanden nadat u uw eigen risico hebt verbruikt aanvragen.

Welke keuze

Of u moet kiezen voor de collectieve zorgverzekering of voor de tegemoetkoming in de zorgkosten, is afhankelijk van uw situatie. We vertellen u er graag meer over. U kunt contact opnemen met het Zorgloket in het gemeentehuis in Lochem, op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het loket
is dan tevens telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0573) 28 92 22.