Morgen hinder bij ArenA: Drie evenementen en wegwerk


4 november 2015, 15:13

Verkeer bij Amsterdam moet morgenavond rekening houden met drukte rondom de Amsterdam Arena. In zowel de Arena (wedstrijd Ajax), Heineken Music Hall (concert Editors) als Ziggo Dome (Foo Fighters) vinden tegelijkertijd topevenementen plaats.

Vanwege het ongelukkige tijdstip (vanaf 19.00 uur) verwachten we dat het evenementenverkeer versmelt met de avondspits. Als iedereen *s avonds weer naar huis gaat zijn de werkzaamheden aan de A2 een extra handicap. Rijkswaterstaat sluit om 21.00 uur de hoofdrijbaan richting Utrecht af.

Kom met de trein

De VID adviseert om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Diegene die toch met eigen vervoer richting het Arenagebied vertrekken doen er goed aan om tijdig op pad te gaan en rekening te houden met vertraging.

Bij Ajax veel Nederlandse uit-supporters

Ajax trapt morgen om 19.00 uur af tegen het Turkse Fenerbace. Het *uit-publiek* bestaat veelal uit Turkse Nederlanders die dus gewoon met de auto komen. Daardoor wordt er meer verkeer verwacht dan gewoonlijk bij een Europese wedstrijd van Ajax. De grootste stroom supporters wordt rond 18.00
uur bij de ArenA verwacht. Dit valt dus precies samen met de (drukke) Amsterdamse avondspits.

Foo Fighters en Editors in uitverkochte zalen

Om 20.00 uur beginnen tegelijkertijd de concerten van Editors (Heineken Music Hall, uitverkocht) en Foo Fighters (Ziggo Dome, uitverkocht). Beide concertzalen openen rond 18.30 uur de deuren. Precies tegelijk met de supportersstroom richting Arena.

Wegwerk A2 richting Utrecht bij uitstroom

Vertrekkende voetbalsupporters en muziekliefhebbers moeten bovendien rekening houden met werkzaamheden op de A2. De hoofdrijbaan richting Utrecht is morgennacht dicht (21.00 * 05.00 uur). Dit valt dus precies samen met de uitstroom van beide evenementen.