Veranderingen doelgroepenvervoer Limburg


Regiotaxi Limburg is een vorm van doelgroepenvervoer die vooral is gericht op klanten met een Wmo-vervoersindicatie. Vanaf december 2016 start het nieuwe contract voor Regiotaxi Limburg.

Onder het doelgroepenvervoer valt verder leerlingenvervoer, WSW-vervoer, vervoer in het kader van de Jeugdwet en dagbestedingsvervoer.

De gemeenten die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van het doelgroepenvervoer moeten ervoor zorgen dat u ook na ingang van het nieuwe contract in 2016 met Regiotaxi Limburg kunt reizen.

Wat verandert er in 2016?

Voor de bestaande klanten verandert er voorlopig niets. Regiotaxi Limburg blijft tot eind 2016 zoals het is. Wel komt er een regiecentrale voor het reserveren van uw ritten. De mensen die bij de regiecentrale werken, kennen de regio en begrijpen dus wat u vraagt. Zo kunt u op een plek terecht
met al uw vragen. Of u meer moet gaan betalen is nog niet duidelijk. Dat is afhankelijk van de besluiten die de gemeente hierover gaat nemen en de prijzen die vervoersbedrijven gaan vragen.

Hoe verder?

Voor eind 2015 zal de gemeente een besluit nemen. Daarna worden de veranderingen meteen gestart zodat u ook na ingang van het nieuwe contract zorgeloos kunt reizen met Regiotaxi Limburg. Met ingang van 2017 zal het doelgroepenvervoer wel wijzigen. Wij houden u op de hoogte hierover.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Kijk dan op de website van Doelgroepenvervoer Limburg of lees de veelgestelde vragen.