Wethouder Bluijs in uitzending ZFM: "De betrokkenheid is groot van i..


Wethouder Gert-Jan Bluijs is om 12.30 uur in de uitzending geweest bij ZFM Luncht om een update te geven over de crisisnoodopvang van vluchtelingen in de Korver Sporthal. U kunt hier een korte weergave lezen.

Gert-Jan Bluijs: "Gelukkig kon het college van B&W snel ingaan op het verzoek van het Centraal Orgaan Asielzoekers en deze crisisnoodopvang mogelijk maken. De gemeenteraad had in september een motie aangenomen dat het college haar verantwoordelijkheid moet nemen in de vluchtelingencrisis. Het
college had de steun van de raad en kon dus na het telefoontje van het COA van afgelopen maandagmiddag snel handelen".



"Fantastisch hoe Zandvoort heeft gereageerd. Het college is erg trost wat alle vrijwilligers, hulporganisaties en de ambtenaren hebben neergezet in zo'n korte tijd. Een top prestatie!

De betrokkenheid is erg groot van iedereen. Gisteravond om 23 uur zie ik bijvoorbeeld een ambtenaar een kinderbedje in elkaar aan het sleutelen en de volgende ochtend vroeg is hij alweer in de Korver Sporthal aanwezig. Dit geldt trouwens ook voor de vele vrijwilligers. Bijzonder om dat te
constateren. Ook de hoeveelheid Zandvoorters die zich hebben aangemeld als vrijwilliger. Zoveel zelfs dat er een team is gevormd om alles in goede banen te leiden.

Er komen veel vragen bij de gemeente binnen om spullen zoals kleding en speelgoed af te kunnen leveren. Ik wil benadrukken dat er op dit moment geen spullen nodig zijn".

Bluijs vervolgt: "Het gaat naar omstandigheden goed met de vluchtelingen, ze zijn dankbaar en hebben een zeer positieve houding. De eerste nacht is voorspoedig verlopen".