Tussenstand harmonisatieoverleg Fase 3


Tussenstand harmonisatieoverleg Fase 3

Geplaatst op 04 november 2015
[IMG]
Op 2 november jl. hebben de delegaties van De Unie, de collega bonden en het RJC opnieuw gesproken over de 3e fase van de nog openstaande punten van onze overstap naar de Metalektro cao.

In constructief verlopen gesprekken zijn we op een aantal punten nader tot elkaar gekomen.

Zo is de discussie rondom het veranderen van de vakantiegeld-uitbetaling nu van tafel.

Het punt betreffende de dienstreis vergoedingen is nog in behandeling bij de opgestarte werkgroep. Deze is inmiddels een eerste maal bijeen geweest waarbij de noodzaak van additionele informatie duidelijk is geworden. Een vervolg staat op de rol voor 10 november.

Op een drietal punten hebben we nog geen overeenstemming.

Dit betreft de inkomensgarantie bij plaatsing in een lagere functie, de inkomensgaranties bij het verlaten van de ploegendienst en de vergoeding(en) in geval van een cursus.

We hebben de gesprekken van vandaag afgesloten met voor beide partijen nieuw `huiswerk'. De volgende afspraak staat op 23 november a.s. in de agenda's.

Alle informatie over de Metalektro cao wordt ook aan jou toegezonden. Op dit moment ligt het overleg nog steeds stil en gaat de campagne #ikbenmetaal van De Unie gewoon door. De werkgevers trekken het eindbod niet in en de acties van collega bonden gaan ook nog door.

De laatste informatie vind je op www.unie.nl/metaal

We houden je op de hoogte. Met vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij de kaderleden Johan Kappe, Kees Klomberg of Arjen van der Heide. Je kunt uiteraard ook contact met mij opnemen.

Johan Kappe
Kees Klomberg
Arjen van der Heide
Joop Hofland
Cao delegatie De Unie

Informatie

Sectoren: Dienstverlening