Koning opent geleidehondenbeleving bij KNGF Geleidehonden

28 september 2015

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 4 november 2015 de eerste geleidehondenbeleving bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De Koning maakt als eerste een virtuele wandeling met een geleidehond. De geleidehondenbeleving is gerealiseerd ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden.

De beleving bij het opleidingsinstituut in Amstelveen is bedoeld om inzicht te geven in de toegevoegde waarde van de blindengeleidehond voor zijn baas. Naast een virtuele wandeling met een geleidehond kan de bezoeker een tentoonstelling en video's bekijken over het verleden, het heden en de toekomst van de geleidehond in Nederland.

KNGF Geleidehonden wil mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond waarmee zij hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroten. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. De jarenlange opgedane kennis en ervaring wordt tegenwoordig ook gebruikt en ingezet bij mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)geueniformeerden met PTSS of kinderen met autisme.

RVD, nr. 313