Bezoek werkterrein Dordtsche Avelingen (Hardinxveld-Giessendam)

Bezoek werkterrein Dordtsche Avelingen (Hardinxveld-Giessendam)

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 16 oktober 2015- Laatste update: 16 oktober 2015 11:15 uur

Woensdag 4 november 2015 verzorgen Rijkswaterstaat en aannemer Martens en Van Oord een excursie over het werkterrein in de Dordtse Avelingen bij Hardinxveld-Giessendam. Martens en Van Oord werkt daar voor Rijkswaterstaat aan de realisatie van een Kaderrichtlijn Water (KRW) maatregel.

Inhoud excursie

Deelnemers aan de excursie brengen onder deskundige leiding een bezoek aan het werkterrein. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om in het veld een toelichting te geven op de werkzaamheden in de Dordtsche Avelingen.

We raden aan om laarzen of stevige schoenen te dragen. Het gebied kan modderig en drassig zijn en is niet toegankelijk voor rolstoelen.

Waar en wanneer

Woensdag 4 november 2015

Welkom vanaf: 14:30 uur

Einde: 17:00 uur

Startpunt: op het pad beneden bij de bushalte Boutseschool aan de Rivierdijk (nabij nummer 45) te Boven-Hardinxveld (gemeente Hardinxveld-Giessendam).

Tussen de start- en eindtijd kunnen belangstellenden starten wanneer zij willen. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Toelichting

KRW maatregelen zijn gericht op een betere waterkwaliteit, een gezonde visstand en het herstellen van aangetaste leefgebieden voor flora en fauna. In de Dordtsche Avelingen zal de invloed van de getijdenwerking worden vergroot door middel van de aanleg van een aantal geulen met natuurvriendelijke oevers. Deze ingrepen zorgen voor een betere waterkwaliteit. Ook de belevingswaarde van het gebied krijgt een extra impuls. Wie niet in de gelegenheid om deze excursie bij te wonen, maar graag op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen, kan zich abonneren voor de digitale nieuwsbrief.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis). Of kijk op de projectpagina Herstel leefgebied in de Dordtsche Avelingen.